За мен

Аз съм Милена, а това до мен е астрологията – моя любов, страст и подкрепа по Пътя. От години вървим ръка за ръка.

Занимавам се с психологическа астрология, при която рождената карта се разглежда като проекция на психиката с нейните съзнавани и несъзнавани пластове. Тя представлява многоизмерен пътеводител към съкровището, скрито в сърцевината на съществото ни. Вярвам, че човешкият живот е разгърнатата драма на героя, впуснал се в преследване на това съкровище – а именно нашата цялостност. Пътешествието е процесът на индивидуация, на събиране на разпилените, низвергнати, забранени, забравени части от душата ни и на тяхната интеграция.

Чрез астрологията можем да опишем водещите архетипи в нашата психика, можем да съзрем и отритнатите, които сме забутали някъде в килера на несъзнаваното, защото някога са се оказали неудобни или за нас, или за средата, в която сме израснали. Но именно поради изгнанието си те продължават да дърпат конците на реакциите, отношенията, решенията, страховете и съдбите ни.

Затова и за мен е много по-стойностно да осъзнавам какво ме движи, как самата участвам в своето предопределение, отколкото да си получа сухата, събитийна прогноза за бъдещето, в която съм просто едно листо, подмятано от вихъра на космическите ветрове. Защото аз съм моята съдба – каквото вътре, това и вън.

Завършила съм психологическа астрология по метода на Бруно и Луиз Хубер към английския клон на Института по психологическа астрология. Двамата швейцарски терапевти и астролози създават чудесен инструментариум за използване на астрологията при психологическо диагностициране и консултиране. Техният метод е емпирически разработен на основата на хиляди реални казуси на пациенти, изследвани, докато двамата работят като асистенти при психотерапевта и основател на психосинтеза Роберто Асаджоли.

Тази наука,  занаят, изкуство и опиянение, наречено астрология, е бездънно и необозримо море от познание, в което вечно ще  бродя и не ще стигна бряг.  Чувствам се толкова изпълнена с него, че имам нужда да давам, да споделям, да приемам… да тече безспир.

Блогът ми  е моят повик към всички разпилени там някъде съмишленици, които обичат астрологията, митологията и психологията и търсят съкровището неуморно. Навярно заедно ще ни бъде по-топло, пълно и вълнуващо…

Милена Вълканова

 

За връзка с мен:

Email: mea_valeo@yahoo.co.uk

Skype: saraswati_kali

Advertisements