Home > Текуща астро ситуация > Звездните послания на нашите сънища

Звездните послания на нашите сънища

Денят почти преваля, а аз все още плувам в сладката нега на снощния ми сън. Сънувах, че получавам – не помня дали беше смс, писмо или картичка – любовно съобщение, в което пише: “Обичам те.” Чувството беше уютно и топло като земя, като здрава и нежна  прегръдка, която не бързаш да напуснеш.

В същото време Луната, мистичната господарка на нощния свят, е била в съвпад с Венера и стационарен Меркурий в Телец. Имам чувството, че сънят ми е преразказал небесната ситуация. Какъв по-буквален символ за активирания от Луната съвпад между богинята на любовта и крилатия бог от “любовно писмо”?

Тази случка ме навежда на мисълта, че вероятно не само събитията и преживяванията от дневния, будния ни живот синхронично откликват на играта на небесните богове. Нощните ни скитания в сънищата, особено значимите такива, също са огледало на драмата горе.

Това едва ли е особено странно. Рождените ни карти, които са “снимка” на звездното небе в момента на раждането ни, отразяват нашата дълбинна психическа структура, психическия ни потенциал, който се разгръща в живота ни впоследствие. В процеса на това разгръщане микрокосмосът в душата ни синхронично се “движи” и откликва на макрокосмоса горе.  А психическият ни живот е непрекъснат поток, който прелива от своето дневно в своето нощно корито, от бета в алфа, тета, делта честотно трептене, и така до безкрай. Сънищата ни са послания, изплуващи от  океана на несъзнаваното, в който нашият съзнателен аз е един малък остров. Те са митовете и легендите на героите вътре в нас. А героите вътре в нас имат своя аналог в небесата. Нищо чудно тогава, че говорят на един и същ език и разказват едни и същи истории.

Дали хороскопите на нашите сънища (тоест картите, съставени за времето, когато сме ги сънували), както и отношението им към радикса, няма да ни бъдат от полза в тълкуването на смисъла им за нас, за живота ни, за душите ни? Със сигурност ще бъда по-бдителна отсега нататък.

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s