Home > Текуща астро ситуация > Новолуние на 14 градуса в Стрелец

Новолуние на 14 градуса в Стрелец

Новолунията са за това – да се нагънем хубаво в себе си и да възнамерим онези части от душите си, които някога са ни напуснали, да ги избременеем наново в следващия месец (или девет месеца) и да ги родим. Ако трябва, на всяко новолуние ще им правим едни и същи заклинания, ще ги приласкаваме с едни и същи шамански танци, ще ги търсим с диогенови фенери, ще заставаме на главите си и с хастара навън ще се преобръщаме – и така докато си ги върнем. На новолуние засяваме семето на новия си живот, на онзи по-пълния живот. То може и да не попадне веднага в плодородна почва – затова през останалото време “обработваме” характерите и нагласите си. Да, подготвяме се да получим онова, което животът досега ни е отказвал, понеже просто не сме били готови за него.

Тъкмо си направих “стрелешките” заклинания. Те са най-обикновени желания всъщност – чисто човешки и неповторимо мои; някои от тях пращани към вселената много, много новолуния наред. Погледнете в кой дом от вашата рождена карта попада днешният съвпад на светилата в 14-тия градус на Стрелец. Вникнете в темата на дома, изследвайте я и честно си отговорете как тя се проявява в живота ви, на какви проблеми, дефицити и награди се натъквате в съответната житейска сфера. И след това възнамерете всичко, което бихте искали да промените в себе си, за да привлечете по-пълноценна ситуация. Знакът Стрелец ни призовава да погледнем по-надалече от носа си,  да изследваме непознати територии, да вперим поглед в недостижимия и необятен хоризонт. Затова нека потърсим неутъпкани пътеки, да излезем от стереотипа си, да рискуваме отвъд зоната си на комфорт – все пак със стари средства не можем да постигнем нови резултати. И така през следващия месец можем преспокойно да си позволим да реагираме и действаме необичайно, нестандартно и смело. Хубавото на стрелешката енергия е, че тя е снизходителна и щедра – дори и да сбъркаме, никой няма да ни линчува. Поне не в следващие 28 дни. Единственото условие е да сме искрени към себе си.

Картата на днешното новолуние е особено интересна. Тя е изцяло ти-ориентирана, всички планети са се скупчили в дясната полусфера, оголвайки центъра откъм страната на аза. Светилата попадат в 5-ти дом, а асцендентът е в Рак.  Изглежда, че в каквато и посока да насочим усилията си, ще имаме нужда от другите, от тяхната помощ, обич и внимание. Добре ще бъде да им позволим да ни подскажат нови перспективи и гледни точки. Но не и за сметка на личното ни верую, разбира се  (Юпитер в 9-ти дом, в съвпад с Уран). Самотата и времето, прекарано в собствената компания, ще плашат по-екстровертните, а интровертите ще изпитат желание да излязат на светло, да споделят мислите си с околните, и така да подобрят емоционалното си кръвообращение в обмена.

Ще се учим да се свързваме, безусловно и смело.

Първо със себе си и после с всички останали.

Wishing smooth sailing…

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s