Home > Текуща астро ситуация > Луната спи, 21.12.2010

Луната спи, 21.12.2010

Луната вече влезе в Рак, а аз продължавам да се чудя  какво ли е посланието на току-що отминалото лунно затъмнение барабар със зимно слънцестоене. Слънцето престава да се движи на юг и почти спира неподвижно в продължение на три дни, за да започне след това да се издига нагоре, предвещавайки по-голяма мощ и нарастващи дни.

Имаме интровертен слънчев бог – може би в депресия, с отслабена воля, приглушен блясък, оттеглил се в покоите си, за да събере сили за новото си раждане. Връзката с богинята е прекъсната – лунното лице е погълнато от мрака. Обстановката е “подвижна”, нагласите – хаотични по стрелешко-близнашки в най-инфантилната им изява. Всичко говори, че царството е в криза, изоставено, разхвърляно, стигнало дъното на невъзможността си да озапти излишните си движения и безплодната логорея, която все не може да се накани да премине в действие.

Масите (Луната) са объркани, обезверени и пренебрегнати. Опитват се да крещят, но никой не ги чува и вопълът им отеква единствено навътре. Няма комуникация, няма връзка, същински Вавилон. Емоциите са подтиснати, забутани в несъзнаваното, а съзнанието (Слънцето) няма енергия в момента да се занимава с тях. То се е вкопчило отчаяно, с последни сили за светогледа си (Стрелец) и философства напразно. Трупа се напрежение и недоволство, но смътно, като затишие пред буря, предзнаменуващо разпад (подвижни знаци), за да се разчистят руините и боклуците и да се отвори кардинален път (Козирог/Рак) за нов градеж и нови основи.

В картата на лунното затъмнение по нашите географски ширини асцендентът е Водолей. Напрежението се разпределя по фиксираните оси на 5/11 дом и 2/8 дом, като управителят на асцендента Уран се намира във втори дом. Дали това не загатва бунт и шокиращи разкрития около финансови и/или данъчни злоупотреби в близките месеци? Натовареният 11 дом с Плутон, Марс, ретрограден Меркурий и Северен възел, подсказва за властови борби, подмолни и сенчести ходове в организации, асоциации, групировки, които едва се удържат да не раздухат скандал в медийното пространство.

Неаспектираният Сатурн в 8 осми дом още веднъж подсказва за еднолично, арогантно поставяне на ръка върху чужди парични потоци; блокиране и неусвояване на средства.

Доминиращата аспектна структура се нарича Анимирана фигура. Това ще украси събитията с абсурдност, бързина и привкус на игра и неосъзнаване сериозността на ситуацията.

Ще следим събитията – да видим дали новозародилият ми се интерес към мунданната астрология ще се окаже траен…

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s