Юпитер в Овен, 22.01.2011

by .Bala

На 22 януари 2011 Юпитер влезе в Овен и това ми се струва някак много “правилно”.  Вярно, че Юпитер е старият управител на Риби и се “чувства” добре там, но все ме гложди усещането, че е някак изгубен, потънал в сладката омая на рибешките копнежи. И докато във водния знак той има възможността интуитивно да улавя вибрацията на бъдещето, да мечтае, да желае невъзможното и великолепното, то в Овен с целия устрем на съществото си се втурва да търси, гони и постига всичко това. В Овен Юпитер е смелият откривател на нови територии. Тук той получава солидна доза енергийна инжекция, ясна визия и посока, за която отдавна се е взирал в мъглата от безбройни възможности, докато е бил в Риби.

Освен това родените през 1975 и началото на 1976 ще преживеят своето трето юпитерово завръщане, което аз лично очаквам със сладка тръпка в слънчевия сплит. Всички знаем, че Юпитер носи перспективи за развитие, широки хоризонти и необходимата доза авантюристичен дух, който ти помага да откликнеш на неговия порив за излизане от зоната на комфорт. Вярно е също обаче, че юпитеровият цикъл е “подчинен” на сатурновия и на тези на висшите планети. Или с други думи казано, не можеш да тръгваш на пътешествие, без да си си построил къщата със здравите основи, в противен случай последната винаги ще те дърпа назад. Първо трябва да си наясно с твоите реални възможности, да си се самоопределил на едно базисно ниво, да си си дал сметка за ограниченията си и работата, която трябва да свършиш, за да можеш да се възползваш ефективно и резултатно от шансовете на Юпитер, без да се превърнеш в балон от маниакално-инфантилни очаквания. От друга страна пък тежестта на сатурновото преживяване би могла да задуши юпитеровото, правейки ни слепи за подаръците на живота. Затова е толкова важно да сме работили и да не спираме да работим върху себе си, да познаваме ограниченията, дефицитите и потенциала си, който в крайна сметка е безграничен и вероятно непознаваем, но изходната ни точка винаги е един здрав и стабилен вътрешен център.

По време на юпитеровото завръщане при много хора и Сатурн ще прави опозиция към Юпитер. И сигурно вие, трийсет и пет-шест-годишните се чувствате от месеци насам притиснати, възпрепятствани; тясно ви е, искате да излезете, да потърсите нови възможности, да разширите бизнеса, контактите, връзките, дейностите си, да опитате различно поприще, но не знаете как – нещо вътре или вън ви блокира. Но вместо да мрънкаме и да се самосъжаляваме, най-добре е наистина да си направим равносметка какво сме постигнали дотук, да му отдадем заслуженото уважение и благодарност, защото само на него можем да стъпим, за да се изкачим по-нагоре. Сатурн очевидно иска от нас да претеглим картите си и да отсеем най-същественото, за да можем да направим една жизнеспособна стратегия за действие, която ще канализира юпитеровия порив към развитие.

За мен лично притеснителното при това Юпитерово завръщане е, че Олимпийският цар твърде бързо “профучава” през Овен и през юни вече няма да е там. Сякаш възможностите, които ще ни се предоставят, ще пробляснат за миг и ще угаснат. Затова трябва да сме двойно по-бдителни, зрели и смели, защото може да се окажат once in a lifetimе. Колебанието не е най-добрата позиция. Сатурн ще ни покаже кое е здраво и постижимо, докато Юпитер няма да ни чака да се мотаем твърде дълго. Това беше работата ни, докато той самият се “мотаеше” напред-назад в Риби. Сега просто чуваме зова на героя в нас.

И да не забравяме, че 2011 е година на Заека, а по силата на синхроничността или на странното чувство за хумор на съдбата в годината на Заека са родени и онези, които започват нов юпитеров цикъл. Така че, бих казала, очаква ни една вълнуваща година, в която ще си спомним забравените си мечти, ще се върнем към истинските си стремежи на сърцето, ще преоткрием смисъла на радостта и удоволствието, ще повярваме на живота и неговата добронамереност.  Just keep your eyes open!

Advertisements
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s